Laat Uw Banden Profieldiepte Meten Door Pouw Banden

Profielen

Profielen

Wist u dat rondrijden met een bandenprofiel van minder dan 1,6 mm erg gevaarlijk is?Laat de bandenspecialist checken of u nog veilig op de weg zit. Voldoet uw bandenprofiel niet meer aan de veiligheidseisen? Dan voorziet Pouw Banden uw auto graag van nieuwe banden. Wij zorgen er altijd voor dat u snel weer veilig de weg op gaat.

Wat Pouw Banden u te bieden heeft

Merkt u dat u een langere remweg heeft? Heeft u weleens te maken gehad met aquaplaning?De kans is groot dat uw autobanden versleten zijn en niet meer over de minimale banden profieldiepte beschikken.

Wij meten uw banden profieldiepte

Wilt u weten hoe uw banden profiel eraan toe is? Ga daarvoor even langs bij Pouw Banden. Langskomen voor gratis controle en advies is altijd mogelijk. De minimale profieldiepte van uw autobanden dient 1,6 mm te zijn. We checken snel met een profielmeter of uw autobanden over de juiste profieldiepte beschikken.

U koopt bij ons kwalitatief goede banden

Hebben uw banden niet meer de minimale profieldiepte die de wet eist? Dan voorziet Pouw Banden uw auto direct van kwalitatief goede nieuwe banden voor een redelijke prijs. De keuze is zeer groot. Of u nu zomerbanden, winterbanden of all season banden zoekt, bandenspecialist Pouw Banden voorziet u graag in uw behoeften.

U profiteert bij Pouw banden van snelle montage

Onze vakkundige monteurs monteren de banden snel onder uw auto. Dankzij vele jaren ervaring zijn wij in staat om u met de juiste bandenspanning en een perfecte uitlijning de weg op te sturen.

Online Afspraak Inplannen

U wordt direct geholpen

Afspraak maken

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak
 • 24/7 full service
Online Afspraak Inplannen

of bel 030 2475 151

We hebben u diverse voordelen te bieden

Bij Pouw Banden profiteert u van de volgende voordelen:

 • ­Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
  ­
 • Ook zonder afspraak langskomen
  ­
 • 24/7 full service

U rijdt vervolgens veiliger en u voorkomt een boete

Door het rondrijden op versleten banden onder uw auto veroorzaakt u gevaarlijke verkeerssituaties doordat u een langere remweg heeft. Daarnaast kan het u een boete van maar liefst 300 euro opleveren. Kies voor veiligheid en bespaar uzelf een boete door de aanschaf van banden met het juiste banden profiel.

Minimale profieldiepte banden meten

Een band presteert alleen optimaal als deze in topconditie is. De banden profieldiepte speelt hierbij een essentiële rol. Het meten van het bandenprofiel is daarom noodzakelijk.

Profieldiepte banden meten

Bandenspanning moet 1,6 mm Bar zijn

Bandenspanning moet 1,6 mm Bar zijn

De wettelijke minimale profieldiepte voor autobanden is 1,6 millimeter. Dit geldt voor het hele loopvlak van de band. We meten de profieldiepte vanuit de hoofdgroef van de band.

Dit is de brede groef in het midden van de band. Banden hebben vaak 3 of 4 hoofdgroeven die ongeveer 75% van de breedte van de autoband beslaan. In dit gebied prikken wij de profielmeter in de band.

TWI minimaal profiel banden

Iedere autoband is voorzien van een slijtage indicator. Deze bevindt zich in de middelste hoofdgroef en noemen we TWI. TWI staat voor Tread Wear Indicator. De Tread Wear Indicator is een apart stukje rubber van ongeveer 1,6 millimeter. Zodra dit stukje rubber afgesleten is van de autobanden, is autorijden niet veilig meer.

Minimale profieldiepte banden meten? Doe het zelf!

Wilt u zelf de banden profieldiepte meten? Volg de onderstaande vier stappen:

1. Check of de profielmeter werkt
De profieldiepte is meetbaar met een digitale of analoge meter. Kijk voordat u begint met meten of de schaal goed ingesteld staat op de profielmeter. Check ook altijd eerst even op een vlakke ondergrond van de band of de schaalverdeling daar 0 aangeeft. U weet dan of de profielmeter klopt.

2. Druk de profielmeter in de hoofdgroef en meet het profiel
Druk vervolgens de punt van de profielmeter in de hoofdgroef. Doe dit nooit op een slijtage indicator.

3. Lees de profielmeter af
Til de profielmeter van de band en lees de afstand af. Sommige profielmeters moet u in de band gedrukt houden om ze af te lezen. Druk de profielmeter op nog een aantal andere plekken in de band en volg daarvoor hetzelfde proces. Plaats de profielmeter ook in de buitenste hoofdgroeven. Het gemiddelde geeft aan in welke staat de band verkeert.

4. Schaf indien nodig nieuwe banden aan bij Pouw Banden
Voldoen de waarden niet aan de minimale profieldiepte die banden moeten hebben? Schaf dan zo snel mogelijk nieuwe autobanden aan van Pouw Banden die wel voorzien zijn van het minimale profiel dat banden moeten hebben.

Online Afspraak Inplannen

U wordt direct geholpen

Afspraak maken

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak
 • 24/7 full service
Online Afspraak Inplannen

of bel 030 2475 151

Ontdek het hele dienstenpakket van Pouw Banden

Vindt u het lastig om zelf het bandenprofiel te meten? Wilt u professioneel advies over het banden profiel van uw autobanden? Voor het opmeten van uw bandenprofiel en voor nog veel meer geralateerde diensten gaat u natuurlijk naar de bandenspecialist Pouw Banden.
Wij hebben u het volgende te bieden:

 • ­De laagste prijs garantie
 • ­Gratis controle en advies
 • ­Ook binnenlopen zonder afspraak
 • ­24/7 full service

Alle diensten op een rij

Naast banden profieldiepte bepalen, gaat u ook naar Pouw Banden voor:het vinden van de juiste bandenmaat

Contact

Pouw banden voor al uw banden, bandeninformatie en - service

Pouw banden voor al uw banden, bandeninformatie en – service

Twijfelt u of uw banden wel over de minimale banden profieldiepte beschikken? Neem contact op met Pouw Banden en maak een afspraak.

Telefoonnummer: 030 2475 151.
Direct langskomen zonder afspraak is ook mogelijk. U vindt Pouw Banden aan de A2, bij Utrecht op industrieterrein Lage Weide.

Adres: Isotopenweg 39, 3542 AS Utrecht.

Openingstijden 

Op werkdagen van 06.00 tot 18.00 uur

Op zaterdag van 07.00 tot 12.30 uur

Via het contactformulier stelt u ons gemakkelijk vragen over banden profieldiepte, ook buitenopeningstijden. Deze vragen beantwoorden wij altijd zo snel mogelijk.

Veelgestelde vragen over minimaal profiel banden

Waarom moet ik mijn bandenprofiel meten?

Uw banden vormen het enige contact van de auto met het wegdek. Uw banden bepalen voor een groot deel hoeveel grip u op de weg heeft, hoe de auto presteert en hoe comfortabel u rijdt. Daarom is het noodzakelijk om regelmatig te controleren of uw banden over voldoende profiel beschikken.

Doet u dit niet en rijdt u rond op versleten banden? Dan heeft u meer kans op gevaarlijke verkeerssituaties, zoals aquaplaning en niet op tijd tot stilstand komen door een langere remweg.

Wat moet het minimale profiel van autobanden zijn?

De wettelijke minimale profieldiepte voor autobanden is 1,6 millimeter. Dit geldt voor het hele loopvlak van de band.

Wanneer kan ik langskomen bij Pouw Banden voor het meten van het bandenprofiel?

Op werkdagen zijn wij geopend van 06.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag zijn wij geopend van 07.00 tot 12.30 uur.

Online Afspraak Inplannen

U wordt direct geholpen

Afspraak maken

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak
 • 24/7 full service
Online Afspraak Inplannen

of bel 030 2475 151

Bel nu 030 2475 151