Snel En Veilig Naar Uw Bestemming Met Nieuwe Caravanbanden

Caravanbanden

Caravanbanden

Gaat u binnenkort op vakantie met de caravan? Heeft uw caravan lang stilgestaan? Dan is de kans groot dat de caravanbanden verouderd zijn. Verouderde caravan banden kunnen al uw bagage niet meer dragen en bezwijken onder een te zware lading.

Zorg voordat u op reis gaat dat iedere caravan band onder uw caravan in orde is. Pouw Banden voorziet u van advies en helpt u aan nieuwe caravanbanden.

Daarom koopt u caravanbanden bij Pouw Banden

Heeft uw caravan nieuwe banden nodig? Daarvoor gaat u naar Pouw Banden. Dan heeft u snel nieuwe, kwalitatief goede caravanbanden voor een mooie prijs.

Caravan band controle
Wij controleren graag in welke staat uw caravanbanden verkeren. Zijn de caravanbanden aan vervanging toe? Zorg dan voor een uitstekend functionerende caravan met nieuwe caravanbanden van Pouw Banden.

Een veelzijdig assortiment caravanbanden
Pouw Banden biedt u een groot assortiment caravanbanden. Maak snel een keuze met welke banden u op reis wilt. Het soort caravan band dat u nodig heeft, is onder andere afhankelijk van het draagvermogen en het voertuig.

Wij monteren uw caravanbanden
Een vakkundige monteur van Pouw Banden monteert iedere caravan band netjes onder uw caravan. Wij zijn in het bezit van de juiste apparatuur die benodigd is bij het monteren van caravanbanden. U gaat snel veilig en comfortabel op reis.

We voorzien iedere caravan band van de juiste bandenspanning
We voorzien uw caravanbanden van een passende bandenspanning. Hierdoor bieden ze u grip op de weg, slijten ze minder snel en rijdt u zuiniger en milieuvriendelijker.

Wij bieden u de volgende voordelen:

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak langskomen
 • 24/7 full service

Online Afspraak Inplannen

U wordt direct geholpen

Afspraak maken

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak
 • 24/7 full service
Online Afspraak Inplannen

of bel 030 2475 151

Wanneer nieuwe caravanbanden aanschaffen?

bandenspanning controleren

bandenspanning controleren

Bij lange stilstand van een caravan moet een klein gedeelte van de caravanbanden lange tijd het volle gewicht dragen. Dit veroorzaakt slijtage.

Na een aantal jaar is de kwaliteit van een band niet goed genoeg meer om er nog mee de weg op te gaan. De banden zijn vaak uitgedroogd en vertonen scheuren. Om nog veilig de weg op te gaan met uw caravan heeft u nieuwe caravan banden nodig.

Waarom in goede staat verkerende caravanbanden zo belangrijk zijn
Uw caravanbanden staan als enige deel van uw caravan in verbinding met de weg waarop u rijdt. De caravan banden hebben daarom een grote invloed op uw eigen veiligheid en de verkeersveiligheid.

Gaat u op vakantie met versleten of beschadigde banden onder uw caravan, dan heeft u kans op vervelende incidenten, zoals een klapband. Schaf daarom op tijd nieuwe caravanbanden aan en ga met een gerust hart de weg op.

Al onze diensten op een rij

Het verkopen van banden is onze hoofdactiviteit. Naast de verkoop van caravanbanden verkopen we ook vele zomerbanden, winterbanden, runflat banden, Goodyear banden en all season banden. We hebben u echter nog veel meer te bieden.

We helpen u bij het vinden van de juiste bandenmaat
Het vooraf berekenen van de juiste bandenmaat is belangrijk bij de aankoop van nieuwe banden. De aandrijving van versnellingen mag niet nadelig beïnvloed worden en u moet een comfortabele rijhoogte hebben. Pouw Banden helpt u bij het berekenen van de perfecte bandenmaat voor ieder voertuig.

We meten de bandenspanning
Wilt u weten hoe het met de bandenspanning van uw banden gesteld is? Pouw Banden controleert het voor u en past de bandenspanning indien nodig aan. Dat komt allereerst de verkeersveiligheid ten goede omdat u meer grip op de weg heeft.

U hoeft uw banden daarnaast minder vaak te vervangen omdat ze minder snel slijtage vertonen. Tot slot bespaart u ook op brandstofkosten en veroorzaakt u minder schade aan het milieu.

We meten het bandprofiel
De minimale profieldiepte van autobanden dient 1,6 mm te zijn. Dit schrijft de wet voor. Wilt u weten of het profiel van uw banden hieraan voldoet? We checken snel met een profielmeter of uw autobanden over de juiste profieldiepte beschikken.

We bieden u diverse bandenservices

Pouw banden voor al uw banden, bandeninformatie en - service

Pouw banden voor al uw banden, bandeninformatie en – service

Onder bandenservices valt het wisselen, repareren, monteren en vervangen van banden. Maar ook bandenopslag, uitlijnen en balanceren.

We richten uw velgen en wielen
Gedeukte of verbogen velgen zijn cruciaal voor uw auto. Ze vernielen uw schokdempers, belasten uw wiellagers en slijten uw banden verkeerd af. Pouw Banden is gespecialiseerd in het wielen en velgen richten en helpt u om schade aan uw voertuig te voorkomen.

Online Afspraak Inplannen

U wordt direct geholpen

Afspraak maken

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak
 • 24/7 full service
Online Afspraak Inplannen

of bel 030 2475 151

Contact

Bent u op zoek naar caravanbanden? Kom langs bij Pouw Banden. Onze specialisten adviseren u graag over de meest geschikte banden voor uw caravan.

U vindt Pouw Banden aan de A2, bij Utrecht op industrieterrein Lage Weide. Adres: Isotopenweg 39, 3542 AS Utrecht.

Op werkdagen zijn wij geopend van 06.00 tot 18.00 uur.
Op zaterdag zijn wij geopend van 07.00 tot 12.30 uur.

Wilt u vooraf een afspraak inplannen, bent u op zoek naar telefonisch caravanbanden advies of heeft u vragen? Bel ons dan op het volgende telefoonnummer: 030 2475 151.

Via het contactformulier mag u ons ook altijd vragen stellen. Dit is ook buiten openingstijden mogelijk. Deze vragen beantwoorden wij altijd zo snel mogelijk.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaan caravanbanden mee?
Caravanbanden gaan ongeveer 6 jaar mee. Controleer jaarlijks of de caravan banden nog in een goede staat verkeren en vervang uw caravanbanden iedere 6 jaar.

Slijten stilstaande caravanbanden ook?
Jazeker. Een caravan die stilstaat, staat stil op één bepaald stuk van de caravan band. Hierdoor draagt een klein stukje van de caravan band de gehele caravan. Dit veroorzaakt slijtage aan de caravan band.

Moet ik bij caravanbanden ook de bandenspanning controleren?
Ja. Wij raden u aan om de spanning van uw caravanbanden regelmatig te controleren. U rijdt zuiniger en veiliger met een correcte bandenspanning. De minimale bandenspanning voor caravanbanden bedraagt 3,0 bar.

Wanneer kan ik langskomen bij Pouw Banden voor de aanschaf van caravanbanden?
Op werkdagen zijn wij geopend van 06.00 tot 18.00 uur.
Op zaterdag zijn wij geopend van 07.00 tot 12.30 uur.

Online Afspraak Inplannen

U wordt direct geholpen

Afspraak maken

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak
 • 24/7 full service
Online Afspraak Inplannen

of bel 030 2475 151

Bel nu 030 2475 151