Op Runflat Banden Rijdt U Door Met Een Lekke Band

Runflat banden

Runflat banden

De oorzaak van vele ongevallen is een lekke band. In het geval van een lekke band toch nog veilig op uw eindbestemming aankomen? Dat is mogelijk als u runflat banden aanschaft.

Op runflat banden rijdt u nog maximaal 80 kilometer door met een lekke band. De runflat band geeft u de tijd om naar Pouw Banden te rijden voor een reparatie of vervanging.

Runflat banden functioneren ook als ze lek zijn
Met een lekke band doorrijden is geen mogelijkheid. Doet u dit wel dan brengt u niet alleen uzelf, maar ook anderen in gevaar. Doorrijden op een lekke band zorgt daarnaast voor heel veel schade aan uw auto.

Heeft u geen zin om in het geval van een lekke band te stoppen langs een drukke weg om een reservewiel te monteren? Kies dan voor runflat banden.

Een perfecte oplossing
Runflat banden bieden een perfecte oplossing. Met runflat banden rijdt u nog maximaal 80 kilometer door met een lekke band. Zelfs als er weinig of helemaal geen bandenspanning meer is. Met runflat banden verliest u nooit de controle over uw auto.

Een ander groot voordeel is dat u nooit hoeft te stoppen voor het verwisselen van een band aan de kant van een drukke snelweg. Omdat het niet noodzakelijk is om de lekke band meteen om te wisselen, hoeft u ook nooit meer een reservewiel mee te nemen.

Online Afspraak Inplannen

U wordt direct geholpen

Afspraak maken

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak
 • 24/7 full service
Online Afspraak Inplannen

of bel 030 2475 151

Hoe werkt het?
Runflat banden hebben versterkte zijkanten. Deze zijkanten zijn in staat om het gewicht van de auto te dragen. Dit is zelfs mogelijk als er geen lucht meer in de band zit.

Waarschuwingssysteem
Runflatbanden werken in combinatie met een waarschuwingssysteem dat zich in uw auto bevindt. Als de band lek is dan verschijnt er op het display van het ingebouwde waarschuwingssysteem een melding.

Het ingebouwde waarschuwingssysteem is noodzakelijk, omdat u het tijdens het rijden niet merkt dat u een lekke band heeft. Krijgt u een waarschuwing, ga dan direct naar Pouw Banden. Wij vervangen de runflat band direct voor een zelfde band in dezelfde bandenmaat en met exact dezelfde snelheidsspecificaties.

Zorg ervoor dat uw runflat banden in orde zijn
Laat uw runflat banden regelmatig controleren. Beschadigingen kunnen net als bij andere autobanden schade aanrichten. Bij runflat banden is het net als bij andere banden ook belangrijk dat ze over de juiste bandenspanning beschikken.

Is de bandenspanning van runflat banden te laag? Dan is het draagvermogen van de banden lager. Het kan leiden tot vervormde zijwanden. Dit is minder veilig, minder comfortabel en minder zuinig.

Runflat banden koopt u bij Pouw Banden
Op zoek naar een verkoper van runflat banden? Zoek niet verder. Ga naar Pouw Banden. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van runflat banden.

Bandenmaat

Bandenmaat

Wij berekenen uw perfecte bandenmaat
Het vooraf berekenen van de juiste bandenmaat is belangrijk bij de aankoop van nieuwe runflat banden. Het is noodzakelijk dat de aandrijving van versnellingen niet nadelig beïnvloed wordt en dat u een comfortabele rijhoogte heeft.

Pouw Banden helpt u bij het berekenen van de bandenmaat die bij uw auto past.

Wij monteren de runflat banden voor u
Vervolgens monteren we de runflat banden voor u. Pouw Banden bezit alle apparatuur die benodigd is bij het monteren van autobanden. We voorzien uw runflat banden van de juiste bandenspanning. Hierdoor gaat u snel weer veilig en comfortabel de weg op.

Bij Pouw Banden profiteert u van de volgende voordelen

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak langskomen
 • 24/7 full service

Online Afspraak Inplannen

U wordt direct geholpen

Afspraak maken

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak
 • 24/7 full service
Online Afspraak Inplannen

of bel 030 2475 151

Runflat zomerbanden en runflat winterbanden
In de wintermaanden krijgt u soms te maken met barre weersomstandigheden waarbij uw banden veel te doorstaan hebben. Een lekke band kan dan ook voorkomen.

U moet er toch niet aan denken om in winterse kou uw lekke band te moeten verwisselen voor een reservewiel? Daarom zijn er naast de runflat zomerbanden ook runflat winterbanden op de markt. U koopt ze bij Pouw Banden.

Voor welke auto’s zijn runflat banden geschikt?
Onder steeds meer auto’s monteren we runflat banden. Denk hierbij vooral aan de automerken BMW, Mercedes en Audi. Runflat banden zijn echter niet geschikt voor ieder automerk en type. Pouw Banden kan runflat banden alleen monteren bij auto’s die over een ingebouwd waarschuwingssysteem beschikken. Pouw Banden informeert u graag of runflat banden geschikt zijn voor uw auto.

Runflat banden bmw
De afgelopen 15 jaar is BMW steeds meer modellen standaard op runflat banden gaan leveren. Inmiddels levert BMW bijna alle nieuwe BMW’s op runflat banden BMW.

Het gehele dienstenpakket van Pouw Banden

Naast runflat banden biedt full service autobandenbedrijf Pouw Banden u ook zomerbanden, winterbanden, caravanbanden, Goodyear banden en all season banden.

Het gehele dienstenpakket

Pouw banden voor al uw banden, bandeninformatie en - service

Pouw banden voor al uw banden, bandeninformatie en – service

Pouw Banden verkoopt niet alleen banden. We houden ons ook bezig met de volgende bandengerelateerde diensten:

Contact

Bent u geïnteresseerd in runflat banden? Wilt u weten of runflat banden geschikt zijn voor uw auto? Neem contact met ons op. We zijn bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 030 2475 151.

Wilt u direct runflat banden aanschaffen of heeft u een lekke runflat band? Kom dan bij ons langs. U vindt Pouw Banden aan de A2, bij Utrecht op industrieterrein Lage Weide.

Adres: Isotopenweg 39, 3542 AS Utrecht.

Op werkdagen zijn wij geopend van 06.00 tot 18.00 uur.
Op zaterdag zijn wij geopend van 07.00 tot 12.30 uur.

Het contactformulier is ook geschikt om vragen te stellen over runflat banden. Dit is ook mogelijk buiten openingstijden. Deze vragen beantwoorden wij altijd zeer snel.

Online Afspraak Inplannen

U wordt direct geholpen

Afspraak maken

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak
 • 24/7 full service
Online Afspraak Inplannen

of bel 030 2475 151

Veelgestelde vragen over runflat banden

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden maken doorrijden met een lekke band mogelijk. Ze zorgen voor een bestuurbare auto als de luchtdruk van de band weggevallen is. Met een lekke band rijdt u nog 80 kilometer door met een maximale snelheid van 80 kilometer per uur.

Heeft u runflat banden onder uw auto, dan hoeft u nooit meer langs de snelweg te stoppen om een lekke band te verwisselen voor een reservewiel.

Hoe hard kan ik met runflat banden rijden als ik een lekke band heb?
Met een lekke runflat band is het nog mogelijk om met een snelheid van 80 kilometer per uur te rijden. Rijdt u langzamer dan 80 kilometer per uur dan verlengt u het leven van de band en maakt u de kans op een reparatie groter.

Advies is dus om een lagere snelheid aan te houden als dat mogelijk is.

Zijn runflat banden geschikt voor iedere auto?
Runflat banden zijn niet geschikt voor iedere auto. Pouw Banden kan runflat banden alleen monteren bij auto’s die over een ingebouwd waarschuwingssysteem beschikken.

Wij informeren u graag of runflat banden geschikt zijn voor uw auto. Neem hiervoor even contact met ons op het volgende telefoonnummer: 030 2475 151.

Zitten er ook nadelen aan runflat banden?
Runflat banden doen qua comfort en rijeigenschappen niet onder voor ‘gewone’ banden. Runflat banden zijn wel iets zwaarder dan andere autobanden en daardoor is het brandstofverbruik iets hoger. Dit is een nadeel.

Iets anders wat als nadeel gezien kan worden, is de prijs die iets hoger ligt dan de prijs van andere autobanden. Daarnaast is het zo dat een auto voorzien moet zijn van een ingebouwd waarschuwingssysteem voor runflat banden. De nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen.

Online Afspraak Inplannen

U wordt direct geholpen

Afspraak maken

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak
 • 24/7 full service
Online Afspraak Inplannen

of bel 030 2475 151

Bel nu 030 2475 151