De Beste Zomerbanden Koopt U Bij Pouw Banden

Wilt u de hele zomer veilige autoritten maken? Zorg er dan voor dat uw zomerbanden in orde zijn. Pouw Banden biedt u een groot assortiment zomerbanden van uitstekende kwaliteit. Wij monteren de zomerbanden voor u, we zorgen voor de juiste bandenspanning en een perfecte uitlijning van uw voertuig. Met zomerbanden van Pouw Banden rijdt u de hele zomer veilig en comfortabel.

Een groot assortiment zomerbanden en heel veel service

Bij Pouw Banden vindt u een groot assortiment zomerbanden van uitstekende kwaliteit. Als bijkomende service helpen we u bij het kiezen van de bandenmaat, monteren we de zomerbanden onder uw auto, lijnen we uw auto uit en zorgen we voor de juiste bandenspanning.

Een groot en veelzijdig assortiment met alleen de beste zomerbanden voor een redelijke prijs
Bent u op zoek naar sportieve banden of comfortabele zomerbanden? Dankzij een groot en veelzijdig assortiment biedt Pouw Banden u exact wat u wenst. Het assortiment met alleen de beste De beste zomerbanden koopt u bij Pouw banden 3zomerbanden is geschikt voor ieder budget.

Wij helpen u bij het kiezen van de juiste bandenmaat
De juiste bandenmaat van tevoren berekenen is belangrijk bij de aankoop van nieuwe zomerbanden. Het is noodzakelijk dat de aandrijving van versnellingen niet nadelig beïnvloed wordt en dat u een comfortabele rijhoogte heeft. Pouw Banden helpt u bij het berekenen van de perfecte bandenmaat voor uw auto.

Een zeer snelle en vakkundige montage
Onze vakkundige monteurs monteren de zomerbanden snel onder uw auto. Dankzij vele jaren ervaring, zijn wij in staat om u met perfect gemonteerde zomerbanden de weg op te sturen.

Wij zorgen voor de juiste bandenspanning van uw zomerbanden
We voorzien uw zomerbanden altijd van de juiste bandendruk. Door een perfecte bandenspanning heeft u meer grip op de weg, vertonen uw zomerbanden minder snel slijtage en rijdt u zuiniger en milieuvriendelijker.

Perfecte uitlijning van uw auto
Pouw Banden heeft alle kennis en apparatuur in huis om uw auto perfect uit te lijnen. Zo haalt u het beste uit de zomerbanden onder uw auto.

Bij Pouw Banden profiteert u van vele voordelen

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak langskomen
 • 24/7 full service

Redenen om nieuwe zomerbanden aan te schaffen

Er zijn vijf belangrijke redenen te noemen waarom u nieuwe zomerbanden aan zou moeten schaffen.

Reden 1: Winterbanden
U heeft nieuwe zomerbanden nodig als u in de zomer nog op winterbanden rijdt. Rijden op winterbanden in de zomer is erg gevaarlijk. Ze zijn niet geschikt voor temperaturen boven de 7 graden Celsius. Ze remmen minder goed en slijten sneller. Zomerbanden zijn daarentegen zeer geschikt wanneer de temperatuur boven de 7 graden Celsius ligt. Ze zijn geoptimaliseerd voor zachte weersomstandigheden.

Reden 2: Profieldiepte
U heeft nieuwe zomerbanden nodig als uw profieldiepte minder dan 1,6 mm is. De wet schrijft een minimale profieldiepte van 1,6 mm voor. Rijdt u rond op banden met te weinig profiel, dan De beste zomerbanden koopt u bij Pouw banden 2veroorzaakt u gevaarlijke verkeerssituaties omdat u een langere remweg heeft. Het kan u daarnaast een boete van wel 300 euro opleveren.

Reden 3: APK keuring
U heeft nieuwe zomerbanden nodig als uw huidige zomerbanden niet door de APK-keuring komen. Rijdt u door op afgekeurde banden, dan heeft u kans op een boete en op gevaarlijke situaties op de weg.

Reden 4: Minder grip
Uw heeft nieuwe zomerbanden nodig als u met uw huidige banden minder grip ervaart. Met verkeerde, versleten of beschadigde banden is de kans groter op gevaarlijke situaties. De banden zijn dan immers niet in topconditie.

Reden 5: Hoger brandstofverbruik
Heeft u een hoog brandstofverbruik? Met versleten banden verbruikt u meer brandstof. Door de aanschaf van nieuwe zomerbanden bespaart u direct op brandstofkosten. Ontdek het zelf.

Schaf nieuwe zomerbanden aan
Wanneer u in de zomer dagelijks de weg opgaat met onbetrouwbare banden dan heeft u meer kans op blikschade, fysiek en/of emotioneel letsel.

Het is noodzakelijk om in de zomer betrouwbare zomerbanden onder uw auto te hebben. Met betrouwbare zomerbanden anticipeert u sneller op het overige wegverkeer.

Met nieuwe zomerbanden van Pouw Banden ervaart u meer controle, meer rust en meer rijplezier. U voelt veiliger tijdens het rijden en u levert een positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid. Schaf daarom snel nieuwe zomerbanden bij Pouw Banden aan.

De keuze voor zomerbanden is makkelijker met het bandenlabel

Weet u niet welke zomerbanden u zou moeten kiezen? Lijken alle zomerbanden voor u op elkaar? Kijk dan eens naar het bandenlabel. Sinds 2012 zijn alle zomerbanden voorzien van een bandenlabel. Dit label laat zien:

 • hoe groot het brandstofverbruik van de zomerbanden is.
 • hoeveel verkeerslawaai de zomerbanden veroorzaken.
 • hoeveel grip de zomerbanden hebben op een nat wegdek.

Kiest u voor zomerbanden die hoog scoren op de prestatiecriteria van het bandenlabel, dan kiest u voor kwalitatief goede zomerbanden.

Overweeg daarnaast welke band bij u, uw auto en uw budget past. Heeft u een rustige of een sportieve rijstijl? Hoe groot is uw budget?

Het dienstenpakket van Pouw Banden

Naast een heel groot aanbod aan zomerbanden, biedt dit full service autobandenbedrijf u ook winterbanden, caravanbanden, runflat banden en all season banden.

Het gehele dienstenpakket
Naast het aanschaffen van alle soorten banden gaat u ook naar Pouw Banden voor:De beste zomerbanden koopt u bij Pouw banden 1

Contact

Wilt u zomerbanden kopen? Kom langs bij Pouw Banden. U vindt Pouw Banden aan de A2, bij Utrecht op industrieterrein Lage Weide.

Adres: Isotopenweg 39, 3542 AS Utrecht.

Op werkdagen zijn wij geopend van 06.00 tot 18.00 uur.
Op zaterdag zijn wij geopend van 07.00 tot 12.30 uur.

Heeft u nog vragen of wilt u advies? Wilt u een afspraak maken? U neemt contact met ons op door te bellen naar het volgende telefoonnummer: 030 2475 151.

Het contactformulier is ook geschikt om vragen te stellen. Dit is ook mogelijk buiten openingstijden. Deze vragen beantwoorden wij altijd zeer snel.

Veelgestelde vragen over zomerbanden

In welke periode van het jaar zijn zomerbanden geschikt?
Zomerbanden zijn geschikt in die periode van het jaar dat de temperatuur boven de 7 graden Celsius ligt. Ze zijn geoptimaliseerd voor zachte weersomstandigheden en speciaal ontwikkeld om het beste te presteren in het zomerseizoen. Boven de 7 graden Celsius remmen zomerbanden beter en slijten ze minder snel.

Over hoeveel profiel moeten mijn zomerbanden beschikken?
De wettelijke minimale profieldiepte is 1,6 mm. De profieldiepte die wij minimaal aanbevelen is 2 mm voor zomerbanden.

Wanneer kan ik langskomen bij Pouw Banden voor de aanschaf van zomerbanden?
Op werkdagen zijn wij geopend van 06.00 tot 18.00 uur.
Op zaterdag zijn wij geopend van 07.00 tot 12.30 uur.

Online Afspraak Inplannen

U wordt direct geholpen

Afspraak maken

 • Laagste prijs garantie
 • Gratis controle en advies
 • Ook zonder afspraak
 • 24/7 full service
Online Afspraak Inplannen

of bel 030 2475 151

Bel nu 030 2475 151